torsdag den 21. juni 2012

Hyldeblomster ved midsommer

På en varm sommerdag er noget af det bedste et glas koldt hjemmelavet hyldeblomstdrik. Det er tid nu til at plukke de smukke blomsterkroner, så tag en tur ud i det grønne og find de blomstrende buske med den dejlige duft af sommer. Familien tog på hyldeblomstjagt i søndags, som vi har tradition for midt i juni med kurve og poser.

Her er den opskrift som vi bruger:
40 hyldeblomstklaser
30 gr citronsyre
2 stk økologiske citroner
1 kg sukker
1½ l kogende vand
1 tsk atamon (konserveringsmiddel hvis drikken skal holde sig igennem længere tid. Det kan undværes ved at fryse drikken)

Skyl ikke hyldeblomsterne.
Læg hyldeblomsterne i en skål eller i en ny spand. Drys sukker over. Citronerne skæres i skiver og lægges i spanden. Tilsæt citronsyre og atamon. Hæld kogende vand over hyldeblomsterne. Alle blomsterne skal være dækket af vand. Rør godt rundt, så sukkeret opløses. Dæk skålen til og stil hyldeblomstdrikken et køligt sted og lad den trække i 4-5 dage. Blomster og citroner sies fra, flaskerne rengøres og skylles med atamon, inden saften hældes på flasker.
Tip:
Hæld hyldeblomstsaften i isterningeposer og frys dem, så kan du hurtigt lave et koldt glas sommerhyldeblomstdrik.

Jeg har læst, at blomsterne kan lægges direkte i fryseren i flere uger, hvis man ikke har tid til at gå i gang med produktionen.

Det er både sjovt og nemt at lave sin egen velsmagende hyldeblomstsaft.

Her er lidt af årets høst
Du kan servere hyldeblomstdrikken fortyndet med vand i forholdet 1:4 eller som en sommerdrink blandet med kold mousserende hvidvin.

Sommerhilsner til dig fra Nanette
 

2 kommentarer:

 1. Hei. Nå er jeg følger på din lekre blogg. Fant deg hos Karen K. Gleder meg til å se mere fra deg. Hilsen Drude

  SvarSlet
 2. Kære Nanette!
  Super fin og inspirerende blog - godt du er perleblogger hos Karen K i dag fredag - ellers havde jeg måske ikke fået oplevelsen :-). Jeg vil helt sikkert "komme igen".

  Mange hilsner
  Sine/Vejle

  SvarSlet