søndag den 12. august 2012

Bolsjedag med børnene

Så er det sidste weekend, inden børnene skal begynde i skole efter en lang og dejlig ferie. Her er et lille tip til, hvad I kan lave sammen på en fridag. Det er sjovt at fremstille sin egen lille bolsjeproduktion, og ungerne elsker det. Det er ikke svært, men kræver nogle redskaber og ingredienser, som kan købes bl.a. i Urtegaarden eller i Panduro Hobby. Ryd køkkenbordet og læg håndklæde, teflonvæv, termometer, skrabere og en god skarp saks frem.

Til ca. 500 g bolsjer bruges:
1 dl vand
450 g sukker
100 g druesukker

Vand, sukker og druesukker smeltes i en gryde. Massen skal koge, til den når op på 162 grader. Herefter hældes den ud på teflonvævet. Efter et ½-1 minut tilføres smagsstof og evt. farve. Massen æltes med skraberne. Ud af klumpen kan man trække strimler, som klippes til bolsjer.

Der medfølger opskrift og fremgangsmåde, når du køber dine ting i Urtegaarden.
Jeg kan også anbefale Pia Krøyers bog: Børnenes bolsjebog
Du kan også se, hvordan bolsjer fremstilles ved at gå ind på youtube.com og skrive bolsjer i søgefeltet.

Lakridsbolsjer med 1 ml anisolie, 4 spsk lakridsekstrakt (pulver) er god. Man kan yderligere tilføre 3 spsk salmiaksalt, hvis man kan lide bolsjerne stærke ligesom spejderhagl. Jeg tilsætter ikke salmiaksalt, da jeg synes, det bliver for stærkt. I kan også undlade at tilsætte anisolie og så istedet for vende lakridsbolsjerne i lakridspulver ... nøjj det er godt.

Gaveidé: Hjemmelavede bolsjer i et pyntet syltetøjsglas.

1 kommentar: