onsdag den 3. oktober 2012

Æbletid

Så er det æbletid, og hvor er det hyggeligt. Æbletræerne bugner af fuldmodne røde  og grønne æbler, og mange af dem ligger allerede på jorden klar til at blive samlet op.

Om efteråret ligger denne æblekage på en suveræn førsteplads på kage-repertoiret hjemme hos os. Den indeholder ikke fedtstof, og det gør jo ikke noget. Æbleskrælleren på billedet er effektiv til at få skrællen af æblet og det bliver skåret så dekorativt i en spiral. Den er nem og sjov at bruge også for børn. 
 
Her er opskriften på vores yndlingsæblekage:
 
250 g rørsukker
3 æg
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
500 g æbler i små stykker
 
abrikosmarmelade til toppen af kagen
 
Sukker og æg piskes, så det skummer. Mel , bagepulver og kanel røres i dejen. Æblerne skrælles og skæres i små stykker og blandes i dejen.
 
Dejen hældes i et smurt form. Jeg bruger en rund siliconeform på 26 cm.
 
Kagen bages i ca. 35 min ved 190 grader, kagen tages ud, og der smøres et lag abrikosmarmelade på toppen af kagen. Derefter bages den i yderligere 5-10 min, til marmeladen er karameliseret.
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar